Om auktionen

Om auktionen


OM AUKTIONEN

Alla produkter och tjänster som bjuds ut visas i auktionen tillsammans med information om produkt eller tjänst, butikspris, leverans och leverantör. Alla priser i auktionen är inklusive moms.

Budgivningen sker endast online i auktionen under auktionsperioden som är definierad under respektive objekt. Varje objekt höjs minst med ett förutbestämt budintervall.

Nästa auktion startar den 19 maj och avslutas den 29 maj.

HUR DELTAR JAG?

Klicka på logga in och sedan registrera dig med mejl och lösenord. Efter det får du ett mejl till den angivna mejladressen med en fråga om att verifiera din registrering. När du klickat verifiera i mejlet är det bara att logga in och börja bjuda!

VAD MENAS MED ATT BUDEN ÄR BINDANDE?

Alla bud som läggs i auktionen är bindande och kan inte ändras eller dras tillbaka. Genom budet förbinder man sig till att genomföra köpet och att betala vunnet objekt via betal-/kreditkort senast 48 timmar.

VAD ÄR DET FÖR OBJEKT?

Alla objekt är nya och kommer främst ifrån lokala och regionala butiker och företag.

VAD INNEBÄR DOLT MAXBUD?

När du lägger ditt bud så kan du välja att lägga det beloppet som du är max villig att betala. När ett maxbud är lagt bjuder systemet automatiskt det minsta möjliga bud för att vara ledande i auktion till ditt bud-tak är uppnått.

VAR KAN JAG FÖLJA MINA BUD?

När du är inloggad och varit aktiv i en budgivning kan du enkelt på ”mina sidor” följa alla dina objekt samt enkelt se hur budgivningen utvecklas. Varje gång du blir överbjuden meddelas den som blir överbjuden.

VAD INNEBÄR BUDINTERVALL?

Alla objekt höjs med en förutbestämd summa baserat på produktens eller tjänstens ursprungliga värde och pris. Här ser du hur intervallerna varierar.

Nivå (kr) Bud (kr)
1 – 249 10
250 - 999 15
1000 - 2499 25
2500 - 4999 50
5000 - 100

 

VAD ÄR RESERVATIONSPRIS?

Produkter och tjänster har ett så kallat reservationspris, vilket är det lägsta pris som produkten/tjänsten säljs för.

VAD INNEBÄR FÖRLÄNGD BUDTID?

När bud läggs under sista minuten innan sluttid för respektive objekt så förlängs budtiden med 3 minuter. Detta fortlöper till dess att inga fler bud inkommer under sista minuten. Med förlängd budtid undviks irritation över att det blir för mycket aktivitet i auktionen under sista slutminuten.

HUR VET JAG OM JAG VUNNIT AUKTIONEN?

Bekräftelse på vunnen auktion meddelas via mejl direkt efter avslutad auktion samt kan du se informationen under mina sidor.

VAR BETALAR JAG FÖR VUNNET OBJEKT?

Betalning av vunnet objekt sker via betal-/kreditkort senast 48 timmar efter avslutad auktion. Vinnaren får ett köpebevis på auktionsvinsten som den senare använder för att hämta sitt objekt hos leverantören, i butik eller online. Om vinnande budgivare inte betalar inom utsatt tid diskvalificeras denne och objektet erbjuds istället till den budgivare som lagt det näst högsta budet.

HUR FÅR JAG OBJEKTET JAG VUNNIT?

Det finns två sätt att få objektet du vunnit, hämta ut hos leverantör eller skickas fraktfritt. Uppgifter om leverans och frakt hittar du under respektive objekt. Där ser du specificerat hur produkten eller tjänsten levereras, hämtning eller frakt. Vid eventuell frakt är detta inräknat i köpesumman.

VAD GÄLLER OM JAG ÅNGRAR MIG?

Leverantörens ordinarie garantier på objektet gäller även via auktionen. Köp i auktionen regleras av distans- och hemförsäljningslagens bestämmelser om ångerrätt, dvs. en rätt för konsumenter att frånträda avtal ingångna på distans gäller för köp av produkter och tjänster via auktionen.

OM JAG RÅKAR KLICKA FEL OCH LÄGGA ETT BUD, VAD GÖR JAG DÅ?

Alla bud är bindandande och har något blivit galet så var vänlig och kontakta oss snarast! Kontakta oss här.

HUR FUNKAR BETALNINGEN VID DYRARE OBJEKT, EXEMPELVIS EN BIL?

Vid större kapitalvaror, exempelvis bilar som kan kräva finansiering på andra sätt än kontant betalning vid auktionsslut så definieras detta i respektive objektet. Du som budgivare bjuder som vanligt och vid bekräftad vinst så erhåller du ett vinstbevis som du använder för att slutföra köpet hos leverantören genom eventuell finansiering.

HAR DU FLER FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR HÖR AV DIG!